In het verleden werden er veel wasbare luiers gebruikt, maar de wegwerpluiers zijn ervoor in de plaats gekomen. Wegwerpluiers zijn vaak de keuze die veel aanstaande ouders maken voor hun baby. Toch zitten er ontzettend veel nadelen verbonden aan het gebruik van wegwerpluiers. Veel ouders zijn zich niet bewust van de nadelen en dit zorgt voor grote problemen in de wereld. Wegwerpluiers zijn namelijk ontzettend slecht voor het milieu en vormen een groot probleem. De productie van deze wegwerpluiers is heel erg vervuilend, maar ook de afval die ze veroorzaken. 

 

Naast dat wegwerpluiers heel erg schadelijk zijn voor het milieu, zijn ze ook schadelijk voor je portemonnee. De wegwerpluiers zijn namelijk heel erg duur en veel ouders komen hier snel achter. Wasbare luiers zijn daarom een goede oplossing en steeds meer ouders kiezen voor deze luiers. Ze zijn helemaal hip en ze zijn in verschillende designs en materialen verkrijgbaar. Er zitten ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van uitwasbare luiers, maar wat zijn deze voordelen precies? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Beter voor de billetjes

Het effect van wasbare luiers op de billetjes van je baby is een groot voordeel. Kinderen die uitwasbare luiers dragen hebben veel minder vaak last van luieruitslag. Luieruitslag is heel erg vervelend en dit komt voornamelijk door het plastic in de wegwerpluiers. Wegwerpluiers bestaan tot 30% uit plastic en maken ook gebruik van een superabsorber. Dit kan de billetjes van de baby snel laten uitdrogen en dit is probleem. De huid kan op deze manier schraal worden en voor een baby voelt dit heel erg vervelend aan. De baby kan hierdoor onder andere veel slechter slapen en zich slecht bewegen. De wasbare luiers zitten juist comfortabel om de billetjes van de baby en dit komt doordat het altijd van een natuurlijk materiaal is gemaakt.

 

Deze luiers ontnemen namelijk geen vocht uit de huid van de baby. Hierdoor blijft de huid van de baby gezond en kan er geen uitslag ontstaan. Dit is voor de baby erg belangrijk en natuurlijk ook als ouders vind je dit van belang.

Wasbare luiers zijn goed voor het milieu

Wegwerpluiers zijn heel erg slecht voor het milieu, maar wasbare luiers zijn juist goed voor het milieu. Wasbare luiers zorgen namelijk voor veel minder afval en zijn ook niet schadelijk voor het milieu tijdens de productie. Deze luiers worden alleen gemaakt van natuurlijke materialen en je kunt de luiers natuurlijk hergebruiken. Door de luiers meerdere keren her te gebruiken, kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Online wasbare luiers bestellen

Spreken de voordelen van wasbare luiers je aan? Dan is het verstandig om deze luiers op het internet te kopen, maar het is wel verstandig om met bepaalde dingen rekening te houden. Deze luiers zijn in diverse maten verkrijgbaar, maar ook de materialen kunnen verschillen. Het is aan te raden om deze materialen goed met elkaar te vergelijken, zodat je de juiste luiers kunt kopen voor jouw kindje.

 

Ook wasbare zoogcompressen bestellen doe je bij Billenboetiek.