Je kunt een wijngeschenk kopen als je jouw zakenrelaties, klanten of medewerkers wilt bedanken voor de fijne samenwerking, het harde werk dat is verricht en de goede zaken die jullie samen hebben gedaan. Een goede wijn valt altijd in de smaak en het is ook een iets luxueuzer cadeau dan bijvoorbeeld een snackpakket of een biergeschenk. Wil je weten welke pakketten je het beste kunt kopen? Lees dan snel verder.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten wijn en champagne verkrijgbaar. Wil je een wijngeschenk kopen? Dan heb je doorgaans de keuze uit pakketten die champagne, Merlot, Chardonnay, Bordeaux en prosecco bevatten. Maar wat zijn dan de verschillen? We leggen het even kort uit.

Bordeaux wordt gemaakt van twee verschillende soorten druiven die in Frankrijk groeien en hiermee wordt een droge rode wijn gemaakt die het lekkerst is wanneer die gerijpt is. De frisse en fruitige smaak is waar de wijn om bekendstaat.

Champagne wordt gemaakt van druiven die alleen in de gelijknamige regio in Frankrijk groeien. Champagne staat in de regel bekend om de frisse smaak en de bubbels. Het wordt het vaakst bij een feestelijke gelegenheid gedronken. Denk aan een bruiloft, Kerst, oud en nieuw of een verjaardag. 

Chardonnay is een droge witte wijn met een volle smaak. De smaak is doorgaans fris en fruitig en een Chardonnay kan ook jong worden gedronken. Voor de liefhebbers van witte droge wijn is wordt Chardonnay ook het vaakst gekozen.

Merlot wordt gemaakt van een zwarte of blauwe druif uit Frankrijk. Merlot is zacht en vol van smaak. Het is een droge rode wijn die heerlijk smaakt en door veel mensen wordt gedronken. Het is een wijn die je ook jong kunt drinken. Merlot is dan ook een perfecte wijn voor tijdens een diner.

Prosecco komt uit Italië en staat bekend om zijn frisse zure smaak. Het wordt ook vergeleken met champagne ondanks dat dit onterecht is. Prosecco is ook echt een feestelijk drankje en ook nog eens één van de goedkoopste drankjes.

Het ene of het andere wijngeschenk kopen

Wil je een wijngeschenk kopen? Dan doe je er slim aan om jezelf een beetje te verdiepen in de ontvanger. Vraag jezelf af of ze een bepaalde wijn of champagne lekker vinden en of het liefhebbers zijn van juist een rode of witte wijn. Zo kun je het beste wijngeschenk kopen en cadeau geven. Als je twijfelt of als je het niet weet kun je ook op safe spelen door een pakket met verschillende wijnsoorten uit te kiezen.  Er zijn pakketten met zowel een lekkere rode als witte wijn. Zo geef je een drankgeschenkset dat hoe dan ook in de smaak valt. Pakketten met champagne en prosecco zijn daarentegen schaars, maar er zijn een aantal mooie geschenken die je kunt geven. Het is vooral leuk om op zoek te gaan naar een pakket dat inclusief de wijn- of champagneglazen wordt geleverd. De verpakking van het wijngeschenk verdient ook aandacht. Let er bijvoorbeeld op dat de wijn(en) die je cadeau doet verpakt wordt in een luxueuze doos of in een mooie kist.