Als je een feestje geeft voor bijvoorbeeld kinderen of voor een bedrijfsfeest, dan kan het leuk zijn om een gogelaar in te huren. Maar als je gaat zoeken dan kom je er velen tegen en hoe scheid je het kaft van het koren? Want in Nederland zijn er volgens de Nederlandse Magie Unie (NMU) zo’n twaalfhonderd goochelaars actief. En hoe vind je nu precies de juiste voor jouw feestje? 

Je kan een goede gogelaar online vinden

Een van de beste methodes tegenwoordig om een goede gogelaar te vinden is om online te zoeken. Nu is daar alsnog een enorm grote keuze en kan het lastig zijn om een definitieve boeking te doen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je precies zoekt en wat je nodig hebt voor het feest. Ben je op zoek naar iemand die gespecialiseerd is op kinderen of juist op bedrijfsfeesten? Dan is vervolgens de geografische locatie van het feest en de goochelaar van belang. Iemand die in Maastricht woont reist niet snel naar een feestje in Groningen. 

Heb je de eerste twee vragen helder? Dan kan je beginnen bij de zoekmachines en op die manier op zoek te gaan naar een geschikte boeking. Veel goochelaars hebben hun eigen website met informatie waarin ze gespecialiseerd zijn, wat ze doen en hoe ze te werk gaan. Bekijk dan ook vooral filmpjes en foto’s om te zien of de gogelaar geschikt is voor jouw feestje. 

Hoe maak je een keuze tussen al de verschillende goochelaars?
Als je eenmaal een lijst hebt gemaakt met welke goochelaars een mogelijkheid zijn, is het de bedoeling dat je een keuze gaat maken. Want je hebt er aan één waarschijnlijk meer dan genoeg dus als je een lijst van tien stuks hebt is dat veel te veel. Het beste is dat je een lijst maakt met een top 3 of een top 5 en vanuit daar verder gaat werken. Een lijst maken is natuurlijk de eerste stap maar op de geplande datum moet de goochelaar ook nog kunnen én jullie moeten het over de prijs eens worden. Dan geldt nog steeds de beller is sneller dus pak de telefoon en neem contact op en werk op die manier de lijst af. Geef alle details door, lees de voorwaarden en kijk welke goochelaar het beste bij jou en bij het feestje past. 

Wat zijn alarmsignalen als je op zoek bent naar een gogelaar? 

Als je op zoek bent naar een goede gogelaar is het belangrijk om een professionele beroepsgoogelaar uit te kiezen. Er zijn een aantal alarmsignalen waar je op kan letten om de juiste keuze te maken. Een zeer lage prijs, geen website en/of video’s en/of foto’s zijn alarmsignalen waaruit kan blijken dat je niet te maken hebt met een beroepsgogelaar. In de huidige tijd waar onlinepromotie een belangrijk onderdeel is van de maatschappij is het bijna ondenkbaar dat een goochelaar geen materiaal kan laten zien van zichzelf. Deze kan je dus heel eenvoudig van je lijstje af halen.

Wanneer een gogelaar referenties op zijn website heeft staan, is dit zeker een goede graadmeter om te kijken of hij kwalitatief goed is.