Pimp je woning met een rond vloerkleed!

Op zoek naar een eyecatcher voor je interieur? Een rond vloerkleed is een prachtige finishing touch binnen iedere woonstijl! Het doorbreekt de rechthoekige lijnen van een ruimte en zorgt (net als ieder vloerkleed) voor een verbeterde akoestiek en meer comfort.

 

Wanneer kies je voor een rond vloerkleed?

Ronde vormen zijn ook dit jaar weer een terugkerende trend. En dat is niet zo gek, het geeft namelijk je interieur een speelse boost én een zachtere uitstraling. Een rond vloerkleed is een perfecte keuze om:

  • de rechte lijnen van je vloer te doorbreken en je interieur nét dat beetje extra te geven;
  • een rond meubelstuk (bijvoorbeeld een ronde salontafel, eettafel of poef) te accentueren.

Waar leg je een rond vloerkleed neer?

Een rond vloerkleed geeft een prachtig contrast met rechthoekige lijnen. Je kunt het kleed voor of half onder het meubilair neerleggen. Denk hierbij aan een bank, een bed of een fauteuil. Maar een rond vloerkleed is ook een goede keuze als je een decoratieve hoek wilt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een rond kleed met daarop een fraaie stoel of een bijzettafel met opvallende accessoires.

Accent voor rond meubilair

Zet je ronde salontafel, eettafel of poef extra in de schijnwerpers door deze te combineren met een rond vloerkleed. Het mooiste is om je meubelstuk exact in het midden te zetten: instant symmetrie! Let er bij de eettafel op dat je circa 80cm ruimte achter de stoelen overhoudt. Zo kun je naar achteren schuiven zonder dat de stoel over de rand van het kleed schuift.

Rond vloerkleed

Een open look

Een extra voordeel van een rond vloerkleed is dat het een open look creëert. Waar een rechthoekig vloerkleed strakke randen afbakent, geeft een rond kleed juist een uitnodigend gevoel. Wat dacht je van een rond vloerkleed in de zithoek, waar iedereen gezellig bij aan kan schuiven?

Thuis

Óók leuk in de badkamer en het toilet!

Het kleine kamertje slaan we nog wel eens over… maar ook in de badkamer en het toilet geeft een rond vloerkleed net dat beetje extra. Doe de standaard wc-mat en badmat de deur uit en pimp je sanitaire ruimtes met een ronde eyecatcher!

Inspiratie opdoen voor een rond vloerkleed? Kijk eens online naar het aanbod vloerkleden en karpetten!