Koffieleuten in stijl met Lavazza

Er gaat niets boven genieten van een heerlijk kopje koffie. Koffie is zowel geschikt om in je eentje van te genieten of te drinken wanneer er vrienden of familie op bezoek zijn. Het nodigt ook uit om iets zoets bij te nemen zoals chocola of koek. Een echte kenner zal echter van de smaak van de espresso of koffie willen genieten. Als je dat met stijl wil doen ga je voor een koffiemerk uit Italië waar koffie branden en (natuurlijk het drinken) tot hogere kunst is verheven.

Stijlvol koffiedrinken met een Italiaans merk

Als je wilt gaan voor stijl dan is het goed om te gaan voor een Italiaans merk zoals Lavazza. Lavazza is een koffiemerk dat is opgericht door Luigi Lavazza 1885. Wanneer hij in 1894 het kruidenierswinkeltje “Paissa & Olivero” overneemt heeft hij nog verschillende Producten. In de 20e eeuw gaat het bedrijf zich specialiseren in koffie. De exclusiviteit van Lavazza is het feit dat het  smaken van verschillende koffiebonen combineert tot nieuwe smaken, hieraan heeft het merk ook zijn populariteit te danken. Tot aan de dag van vandaag blijft de onderneming groeien en geniet het wereldwijde bekendheid.

Wereldwijd gefabriceerd en geconsumeerd

Lavazza is een merk dat vestigingen in Italië, India en Brazilië heeft. The koffie in de Italiaanse branderijen zijn voor de internationale markt, die in India en Brazilië voor de lokale markten. De branderijen behoren tot de meest moderne koffie branders van de wereld. De fabrieken zijn geheel naar de nieuwe standaarden wat betreft milieuwetgeving ingericht. Daarnaast zijn de fabrieken voor een groot gedeelte geautomatiseerd, waardoor de foutmarges in bijvoorbeeld het logistieke proces verkleind worden.  Het kwaliteitsproces van Lavazza begint bij het oogsten van de koffiebonen en eindigt bij het inpakken van de koffie. In alle tussenliggende stappen is het R&D team dagelijks actief om verbeteringen te vinden en toe te passen. Hierdoor blijft de hoge kwaliteit en goede smaak ook in de toekomst gegarandeerd.