Zonnewijzers als decoratie-element

De oudste bekende zonnewijzers zijn zo’n 3500 jaar oud, destijds waren zonnewijzers nog onmisbaar om een bepaald tijdstip op de dag te bepalen, tot ver in de middeleeuwen waren ze nog in gebruik. Tot het moment dat ze verdrongen werden door uurwerken en nog belangrijker standaard tijd (tijdzones).
In ons leven in de 21e eeuw waar we tijd kunnen meten in nanoseconden heeft een zonnewijzer geen nut meer om ons te vertellen hoe laat het is. Een zonnewijzer kan echter een prachtig pronkstuk zijn in uw park of tuin. De zonnewijzer heeft iets elegants uit vervlogen tijden en kan helpen uw tuin een bepaalde stijl of uitstraling te geven. Zonnewijzers zijn er voor iedere tuin en kunnen bij iedere stijl passen.

De zonnewijzer in Park of tuin

De zonnewijzer is als sinds mensenheugenis niet weg te denken uit een park of tuin als pronkstuk bijvoorbeeld naast een paar Griekse of Romeinse goden. De zonnewijzer is misschien voor de tijd aanduiding niet meer heel praktisch, als esthetisch element doet het ’t bijzonder goed. Naast het feit dat zonnewijzers fraai vormgegeven zijn worden deze ook vaak gebruikt om een mooie tekst, spreuk of levensmotto op te zetten. Al met al maakt u met een fraaie zonnewijzer en statement voor de bezoekers van uw tuin of park.

Materialen

Er zijn zonnewijzers in veel verschillende soorten en maten en materialen. Er zijn er die vast aan een gebouw zitten; wij richten ons vooral op de losse zonnewijzers. Dit zijn equatoriale zonnewijzers, deze zijn bolvormig en de schaduw in één van de binnenringen geeft de tijd aan. Het uur waar de schaduw op valt is de tijd van de dag.  De materialen waarmee deze zonnewijzers zijn gemaakt zijn hoogwaardige metalen (waaronder rood koper, messing, brons en titanium)  die lang mee gaan bij iedere weersomstandigheid. De garantie periode is niet voor niets tien jaar. Heel plezier met het uitzoeken van de zonnewijzer die het beste past in uw tuin.