Advies van topschutting

De zomer is echt begonnen ,we willen ons niet meer verstoppen en gaan massaal  naar buiten. In de tuin werken, barbecueën, of lekker relaxen met een mooie tuin set. Hierbij wil je soms wel wat privacy of bescherming tegen de wind. of gewoon wat beschut zitten. Een knappe schutting is daarvoor ideaal, het is dan ook niet zo raar om goed te bedenken wat voor schutting het beste voor je is, en misschien nog wel belangrijker hoe je deze het best kunt onderhouden.

Verschillende materialen.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende materialen en verschillende manieren om een schutting te maken dat we soms verstrikt dreigen te raken in alle mogelijkheden. Zo heb je verschillende soorten hout die niet alleen de sfeer bepalen in van je tuin maar ook de levensduur van de schutting bepalen. Uiteraard zit aan elke keuze ook een bijbehorend prijskaartje.  Het liefst kies je de meest optimale schutting  en dat kan leiden tot lastige keuzes. Deze lastige keuzes kunnen soms leiden tot:

Keuzestress

Schuttingen zijn er in zoveel verschillende maten en soorten en materialen dat het wel lastig kan worden om precies te bedenken wat de juiste schutting voor je tuin is. Gelukkig zijn er websites waarop je advies kan krijgen over wat de beste schutting is voor jouw tuin. Op topschutting kun je je naam en adres achterlaten zodat je advies krijgt over de schutting die het best bij je huis en tuin past. Vaak hebben de mensen die hier werken niet alleen veel ervaring maar weten ze ook hoe ze de schutting het beste kunnen plaatsen.

Onderhoud

Om je schutting een lang ‘en gezond’ leven te geven is goed onderhoud noodzakelijk. Elke schutting staat op een andere plaats en is gemaakt van andere materialen. De plaats waar de schutting staat of het materiaal waarvan de schutting is gemaakt is bepalend voor het beste onderhoud. Vraag daarom altijd voor advies wat het beste onderhoud is.