Kleurrijke rolgordijnen en motieven voor de kinderkamer

Bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor uw kinderkamer wilt u ook stilstaan bij rolgordijnen. Deze oplossing is nog altijd een hele goede en flexibele oplossing voor het decoreren en/of verduisteren van uw ramen in de kinderkamer. Ze kunnen als dat gewenst is volledig verduisterend zijn, echter zijn er verschillende stoffen beschikbaar die een bepaalde hoeveelheid licht wel door laten. Als je kiest voor het laatste zijn er alleen silhouetten zichtbaar. Het is ook niet (meer) zo dat rolgordijnen er alleen in standaardmaten zijn maar je kunt ze precies op maat bestellen. Met of zonder zijgeleiders. Een ander groot voordeel van rolgordijnen is dat ze, wanneer volledig ingeklapt, geen ruimte innemen, niet voor de verwarming hangen of een deel van het licht wegnemen.

Rolgordijnen voor op de kinderkamer

Door het bedieningsgemak zijn rolgordijnen ook heel handig in kinderkamers. Naast bedieningsgemak zijn ook ruime keuze van stof en motief een groot voordeel van deze oplossing. Het is heel vaak mogelijk het favoriete thema van uw kind terug te vinden op bijvoorbeeld de Rolgordijnwinkel.nl. Dit geeft uw kinderkamer net een wat vertrouwder uiterlijk en uw kind zal zich nog meer op zijn/haar gemak voelen in zijn eigen kamer. Door de verschillende thema’s dan wel opdrukken is het de ideale manier om uw kinderkamer op te vrolijken. Vaak is een (rol)gordijn de manier om de kamer af te maken.

Beschikbare motieven

Er zijn veel verschillende motieven om uit te kiezen. Van de favoriete actieheld van uw zoon of dochter tot aan een rolgordijn die dienstdoet als schoolbord waarop met krijtjes kan worden geschreven of getekend. Ook voor de typische meisjeskamer zijn er allerlei leuke kleuren en motieven, roze gordijnen of een leuke print met feeën. Ook als je niet echt een motief wilt met sprookjesfiguren zijn er een hoop motieven, zoals sterretjes of bellen, die de kinderkamer net een iets speelser karakter kunnen geven en de inrichting van de kinderkamer completeren.